Ik bewaar recepten. Ik scheur de recepten uit kranten, kookblaadjes van de supermarkt en alles wat zo voorbij komt.  Ik proef de smaak al als ik het recept lees. Heerlijk, ik vind het droogkoken.  Helaas heb ik de gewoonte deze recepten uit te scheuren en vervolgens op een plek neer te leggen waarvan ik denk, dan raak ik het zeker niet kwijt. Zo kregen wij een keer vrienden te eten  in het weekend en ik had een menu op het oog wat ik al een keer had klaargemaakt. Vrijdagmorgen maakte ik mijn boodschappenlijst. Voor de juiste hoeveelheden en de voorbereiding  het recept erbij pakken en vast klaarleggen, dacht ik zo. Dan kan ik zaterdag gelijk aan de slag. Het recept was niet te vinden. Alles kwam voorbij behalve dit recept. Ik had de keuze; of het recept maken op de gok, of het menu omgooien.. Ik heb de gok genomen. Met gelukkig een lekker resultaat. De zondag daarop heb ik alle rondslingerende recepten verzameld en in mappen ondergebracht, gesorteerd op voor-, hoofd- en nagerecht. Dit is verder uit te sorteren in bijvoorbeeld oven-, aardappel-, rijstgerechten etc. Gelijk de recepten doorgekeken of ik ze nog wel zo lekker vind en een aantal weggegooid. Een organizingproject in het klein, met een opgeruimd resultaat!

Je kunt je recepten ook digitaal bewaren door te scannen. Of gebruik te maken van de recepten die worden aangeboden op internet. Dat scheelt natuurlijk wel een map in je kast! Waar geef je de voorkeur aan, koken vanaf een papieren recept of  digitaal vanaf  Ipad/telefoon?